torstai 14. maaliskuuta 2013

Ohituksia

Mies tuli vastaan ohimennen käytävällä. Hänen katseensa viipyi hieman liian pitkään naisessa. Se oli samaan aikaan kiusallista ja imartelevaa. Kun nainen kääntyi ja jatkoi matkaansa, hän tiesi miehen katseen tarkkailevan jokaista askeltaan.

Seuraavaksi he tapasivat kokouksessa, mies kätteli naista muutaman sekuntin pidempään kuin olisi ollut tarvetta, vai kuvitteliko nainen sen? Naisen jakaessa materiaalia miehen käsi lepäsi hänen kädellään hetken liian kauan. Muut eivät tilannetta rekisteröineet, mutta miehen katse huolehti siitä, että nainen tiedosti hänen tekevän sen tarkoituksella.

Kolmas kohtaaminen tapahtui työpäivän jälkeen täydessä hississä. Vaikka hissi oli täynnä ihmisiä molemmat aistivat vain toistensa läsnäolon. Naisen sydän hakkasi, kun hän jatkoi matkaansa hissiltä kohti pysäköintialuetta. Mies kiihdytti  askeliaan ja juoksi naisen rinnalle. Hän puhui jotakin yhdentekevää säästä,  ja nainen nyökkäili miettien ulospääsyä tilanteesta. Hän oli levoton ja hermostunut, henki tuntui salpautuvan miehen ollessa lähellä. Mies toivotti hyvää viikonloppua ja mihin nainen sai vaivoin vastattua,  lähes itkuiselta kuulostavalla äänellä. Helpottuneena nainen starttasi kohti kotia. Kotona hän mietti tapahtumia ja selitti itselleen kuvitelleensa katseet, kosketukset ja tuntemansa sähkön.

* * *

Mies näki naisen toimiston käytävällä, eikä voinut irrottaa katsettaan ohitseen kulkevasta hehkuvasta ja hymyilevästä naisesta. Nainen tuoksui vastustamattoman hyvälle ja mies seurasi naisen kulkua, kunnes nainen hävisi kulman taakse.

Iltapäivällä nainen tuli samaan kokoukseen. Kätellessään naista mies jähmettyi täysin ja huomasi kätelleensä naista hieman liian pitkään. Naisen jakaessa materiaaleja mies ei olisi enää koskaan halunnut irroittaa kättään naisen kädestä ja toivoi, että nainen olisi ymmärtänyt tämän viestin hänen katseestaan. Nainen hymyili, mutta jatkoi toimiaan kuin mitään ei olisi tapahtunut. 

Kotiin lähtiessä kohtalo avitti miestä, sillä nainen oli samassa hississä. Valitettavasti heidän välissään oli kahdeksan muuta ihmistä, eikä nainen tuntunut edes huomaavan, että mies oli samassa hississä. Nainen lähti kohti samaa pysäköintialuetta. Mies mietti hetken ja juoksi sitten naisen luo. Mies ei ehtinyt miettiä mitä sanoisi ja hänen suustaan pulppusi ulos käsittämätöntä sääsoopaa, "on ilmoja pidellyt". Nainen vaikutti kiusaantuneelta ja katosi viikonloppua toivottaen autoonsa ja kaasutti kohti vapautta. Mies istui pitkään autossaan. Hän olisi halunnut hakata päätään ohjauspyörään. Miehen päähän tuli nyt satoja hyviä lauseita, joita hän olisi voinut käyttää sääsoopa -puheiden asemesta.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen. Kysymyksiä jäi vain pyörimään, teksti loppui liian nopeaan. Lisää.

    VastaaPoista
  2. Mukavaa saada palautetta, kiitos Carrie. Kenties teen vielä jatkoa tarinalle.

    VastaaPoista

Sana on vapaa