perjantai 7. syyskuuta 2012

Miesten kotikutsut



Men´s world


Syksyn kalseuden ja harmauden kestääkseni olen tuhlannut pienen omaisuuden kotikutsuilla myytäviin luksustuotteisiin. Naisille tarjotaan kotikutsuformaatilla nykyisin vaikka minkälaisia tuotteita, usein vastaavia tuotteita saisi marketista huomattavasti huokeammin. Kotimyyntituotteet ovat myyjien mukaan laadukkaampia ja soviteltava tuotteita on leppoisampi kokeilla kotona kuin hikisen ankeassa sovituskopissa. Emännöimällä kutsuja saa tuotteita edullisemmin ja kenties vielä kiitokseksi jotakin täysin maksutta.

Nalkuttava omatuntoni sai minut pohtimaan millaisia tuotteita voitaisiin myydä miehille vastaavilla kotikutsuilla. Tarkennan vielä; suomalaisille heteromiehille. Enkä lähde nyt sieltä erotiikan maailmasta liikenteeseen, sillä vannoisin, että naiset ja miehet osallistuisivat ihan yhtä vaivaantuneesti sukulaisten, ystävien ja työkavereiden kera vietettävään seksitarvikeiltaan.

Mikä saisi Maket ja Mikot järjestämään tarjottavaa kavereilleen ja kokoontumaan sohvalle selaamaan kuvastoa Markun kertoessa uusimmista tuotteista ja kuukauden tarjouksista?

Vaatteet tuskin herättävät miehissä mitään intohimoja – miehet yleensä ostavat vaatteita täysin tarvepohjalta, eivät inspiroituneena uusista materiaaleista tai väreistä. Kosmetiikka- ja hygieniatuotteisiinkaan ei heitä saisi innostumaan, sisustus- ja keittiötarvikkeetkin kiinnostaisivat vain harvoja.

Muistatteko Tim Allenin Koti Kuntoon komediasarjan, jota esitettiin tv:ssä joskus 90-luvulla?
Tim Taylor niminen perheenisä oli Tool Time – ohjelman juontaja, joka täpinöi kotonakin erilaisten työkalujensa kanssa. Mies hyrisi kuin auton moottori saadessaan uuden sähköporakoneen tai elektronisen vatupassin. Tämä voisi toimia kotikutsumuotoisenakin. Kuvitelkaa remonttireiskamainen lihaksikas miesten mies opastamassa kotinikkareitamme erilaisten kätevien yhdistelmätyökalujen ja elektronisten vempaimien maailmaan? Samalla voisi tulla nikkarointivinkkejä, kenties jopa työnäytöksiä. Tarjoilun voisi hyvin kuitata suolapähkinöillä ja pilsnerillä.

Kaikenlaiset nappulat ja säätimet eli elektroniset laitteet kiinnostavat valtaosaa miehistä. Mitä monimutkaisemmanoloinen laite on ja mitä enemmän säätöjä, sitä kiinnostavampaa. Laitteen hallinta voi tuoda valtaa, erityisesti jos on talouden ainoa ihminen, joka osaa säätää laitetta. Tai ainoa, jolla on lupa koskea siihen. Tässä kohdin miehillä pettää budjettitaju samalla tavalla kuin naisilla alusvaateostoksilla. Hinnalla ei ole merkitystä – halvalla ei voi saada parasta. Markkinoida voisi lähes kaikkea, puhelimia, tietokoneita, kameroita, lisälaitteita, vahvistimia ja säätimiä. Imureista ja pesukoneista miehiä tuskin saisi innostumaan – paitsi jos ne olisivat kauko-ohjattavia, koottavia, painevoimalla toimivia tai imuri olisi päältäajettava. Painepesurit ja lehtipuhaltimet kiinnostavat, mutta vain hetken aikaa. Niissä on liian vähän niitä säätönappuloita.

Autot ja niiden tarvikkeet voisivat myös houkutella. Auton varsinaisesta rassaamisesta harvat enää inspiroituvat, mutta erilaiset lisälaitteet ja pikakiillotus tuotteet voisivat löytää ostajansa, puhumattakaan navigaattoreista tai kilkkeistä, jotka vaikuttaisivat auton nopeuteen tai energiatehokkuuteen.
Uskon, että miehille saisi helposti kotikutsuformaatilla kaupattua myös todella massiivisia ja siten myös hinnakkaita maksullisia kanavapaketteja. Herkut pöytään ja Henkka esittelee koostetta erilaisista urheilu-, metsästys-, kalastus-, nikkarointi-, elokuva- jne. –kanavista. Kotikutsuja isännöivä Ilmari saa kiitokseksi katsoa elokuvia kaksi kuukautta kaupan päälle.

Grillit ja grillaustarvikkeet – mikseivät jopa jättimäiset pihvit on vielä pakko mainita. Tosin Suomessa grillaussesonki on niin lyhyt, että talveksi pitäisi keksiä jotakin muuta, vaikkapa alkoholituotteiden kotimyyntiä. Siihen ei taitaisi Suomen lainsäädäntö taipua, että kotona maisteltaisiin kivoja uutuus oluita tai edes laadukkaita laatikkoviinejä, mutta idea olisi kutkuttava ja jännittävästi unisex, hameväelle tarjottaisiin vaikkapa liköörejä ja kuoharia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa